טיהור מים

אל תקחו סיכונים מיותרים! טיהור מים מקצועי במחיר הנמוך ביותר בישראל!

תוכן עניינים

אין ספק, מים הם חלק מהותי מהחיים. עם זאת, משאב זה יכול להיות גם רעיל ומסוכן אם הוא לא מטוהר כראוי. מאמר זה יספק לכם את כל מה שחשוב לדעת על טיהור מים, כולל מה זה, איך זה עובד, וכיצד אתם יכולים להשתמש בשירותי חיטוי וטיהור מים.

טיהור מים הוא תהליך של סילוק מזהמים מהמים באמצעים פיזיים או כימיים. המזהמים שמנוטרלים מוסרים על ידי משאבות לחץ, חומרים כמו כלור וחומרים כימיים אחרים, ביצוע פעולת שאיבת מים ממאגרי מים ועוד. ככל שהאוכלוסייה ממשיכה לגדול, ניתנה יותר תשומת לב למציאת דרכים חדשות לטיהור מים. זה כולל שימוש באור UV, גז כלור דו-חמצני, וננו-חלקיקים סופחי אור אולטרה סגול התלויים במים. זאת, במקביל לשיטות טיהור מים נוספות שניתן למצוא בימינו.

מה צריך לדעת על טיהור מים מקצועי?

לא פעם, תהליך טיהור המים הוא תהליך מתמשך ומסובך. אם יש לכם מאגר מים או צנרת, כדאי שתדעו איך לשמור עליה נקייה ובטוחה מפני מזהמים. זה כולל לדעת איך לתחזק את המסננים, לבדוק נזילות ולוודא שהמערכת תקינה באופן כללי.

כאשר מדובר על מאגרי מים או צינורות, ישנם סוגים רבים ושונים של מערכות סינון שניתן להשתמש בהן. זה יכול להיות פשוט כמו שימוש בשקית סינון כדי לתפוס חלקיקים במאגר, או מורכב כמו שימוש במערכת אור אולטרה סגול עם מסנני פחם פעיל.

 

כיצד פחם פעיל קשור לתחום של טיהור מים?

פחם פעיל הוא חומר נקבובי הלוכד ומסיר מזהמים מהמים. הוא משמש בדרך כלל בתחום של טיהור מים. זה יכול לשמש כחלופה לשיטות אחרות לטיהור מים כמו כלור, שעלול לגרום נזק לסביבה כאשר הוא מגיב עם חומר אורגני. פחמן פעיל שימש במשך מאות שנים בתעשיות רבות ושונות, כגון זיקוק גז ונפט, ייצור כימיקלים ותרופות.

פחם פעיל עשוי בדרך כלל מפחם במבוק ספוג בכימיקלים כמו אשלגן פרמנגנט או אמוניה חנקתית. תהליך ייצור הפחם הפעיל כולל השריית החומרים בנוזל עד שהם רוויים בכימיקלים, המגיבים ליצירת חומר דמוי ג'ל הנקרא פחמים פעילים. פחם פעיל הוא סוג של פחמן שסופג אוויר וזיהומים אחרים. זה יכול לשמש לטיהור מים כדי להסיר זיהומים אלה.

 

מהם השלבים של טיהור מים?

ישנם שלבים רבים המעורבים בתהליך של טיהור מים. הצעד הראשון הוא להסיר כל לכלוך או פסולת שעלולים להימצא בצינור או במאגר. לאחר מכן, יש לוודא שהצינור או המאגר נקיים מכל סוג של חיידקים, וירוסים ומזהמים לפני שהמים יכולים להיכנס אליו מחדש. לבסוף, חשוב לוודא שאין נזילות במערכת כדי שזיהום לא ייכנס לבית או לעסק שלכם.

ואולי הכי חשוב, צריך לוודא שהגורם המזהם מוסר, מוזהר, נקנס ע"י המשטרה, מדווח לגורמים הרלוונטיים (כמו גורמים במשרד הבריאות או קק"ל) וכו'. בואו נדבר גם על זה, מדוע במקביל לתהליך טיהור מים צריך לדווח על הגורם המזהם?

חשוב לדווח על הגורם המזהם במקביל לטיהור מים

מים מזהמים היא אחת הבעיות העיקריות במדינות מערביות ומתפתחות גם יחד. זיהום חקלאי הוא אחד הגורמים העיקריים לבעיה זו, כמו גם גורמים תעשייתיים, שפיכת דלקים ועוד. ככל שטיהור המים הופך חשוב יותר ויותר, כך גם מניעת הזיהום. עם זאת, לא קל להסיר או לנטרל זיהום כאשר הוא מתרחש, שכן זה יכול להיעשות רק על ידי כמה אנשים המאומנים היטב ושיש להם גישה לציוד מיוחד.

תהליך טיהור מים הוא משימה חשובה, אבל צריך גם לוודא שהגורם המזהם יוסר או ידווח לרשויות. במקביל לתהליך טיהור מאגר מים, יש להקפיד גם על פינוי הגורם המזהם או דיווח לרשויות שיוכלו לבצע פעולות מתאימות.

ישנם שלבים רבים המעורבים בתהליך של טיהור מים. הצעד הראשון הוא להסיר כל לכלוך או פסולת שעלולים להימצא בצינור או במאגר. לאחר מכן, יש לוודא שהצינור או המאגר נקיים מכל סוג של חיידקים

ציוד לטיהור מים

מעבר לכך שבתחום יש מערכות מקצועיות עבור טיהור מים, ישנם גם מטהרי מים ביתיים שנעים בין מסננים פשוטים למכונות אוסמוזה הפוכה מסובכות שעולות אלפי שקלים. ישנם סוגים רבים של מטהרי מים זמינים היום בשוק עם תגי מחיר ויכולות משתנות. יש אפילו חלופות של "עשה זאת בעצמך" עבור טיהור של מאגרי מים של בתים פרטיים.

כמו כן, ישנן גם מגוון שיטות שניתן להשתמש בהן לזיהום חקלאי, זיהום תעשייתי וזיהום דשנים. במובן זה, מערכות טיהור מים משמשות לצורך סילוק מזהמים מהמים. יש הרבה מערכות שניתן להשתמש בהן לטיהור מים. אלה כוללים אוסמוזה הפוכה, משאבות לחץ, מערכות טיהור מים בעזרת כלור ועוד. בימינו הנוכחיים, הציוד או המערכות החשובים ביותר המשמשים לטיהור מים הם אוסמוזה הפוכה, זיקוק וסינון. שלוש המערכות הללו משמשות לזיהום חקלאי, זיהום תעשייתי וזיהום דישון בהתאמה.

כיצד יודעים באיזה ציוד טיהור מים להשתמש?

הציוד או המערכות הזמינות לטיהור מים תלויים בסוג הזיהום. אוסמוזה הפוכה היא השיטה הנפוצה ביותר לטיהור מים בחקלאות, שכן ניתן להשתמש בה כדי להסיר חומרי הדברה מהאדמה. זיקוק משמש בדרך כלל בזיהום תעשייתי, מכיוון שהוא מסיר מזהמים מהאוויר כדי להפוך אותו בטוח לנשימה שוב. סינון משמש בעיקר לזיהום דישון, וניתן לעשות זאת בשיטות סינון מכניות או ביולוגיות.

בשורה התחתונה, כשזה מגיע לטיהור מים, יש הרבה אפשרויות. חשוב להכיר את כל סוגי זיהום המים השונים וכיצד כל אחד מהם משפיע על מי השתייה. סוג הזיהום הנפוץ ביותר הוא זיהום חקלאי ותעשייתי. הדרך הטובה ביותר למנוע סוג זה של זיהום היא באמצעות מערכת אוסמוזה הפוכה או מערכת זיקוק. כמו כן, ניתן למנוע זיהום תעשייתי באמצעות מסנן פחם פעיל או נורת UV. הקפידו לקבל מס' הצעות לפני שתחליטו באיזו שיטה תשתמשו. כך תוכלו לדעת שבחרתם הכי נכון, וגם תוכלו להשוות מחירים בין החברות השונות שמציעות את השירות.

התקשרו עכשיו!
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!